Aloe Vera in istorie

De la descoperirea plantei aloe în urmă cu mii de ani, planta a fost folosită cu succes în scopuri terapeutice. Efectele plantei erau cunoscute de marile civilizaţii antice, de la persani şi egipteni în Est, greci şi romani în Europa, pâna la popoarele de pe continentul african şi subcontinentul indian. Planta era raspândită în Asia şi zona Pacificului, regăsindu-se şi în folclorul japonez, filipinez si hawaiian.

Citește mai departe...

Folosirea Aloe Vera in zilele noastre

Aloe Barbadensis Miller supranumită Aloe Vera este o plantă subtropicală din familia liliaceelor (ca şi usturoiul, ceapa, crinul, laleaua, etc.). Ea este una din cele peste 250 de specii de aloe, binecunoscută în multe ţări pentru efectul său terapeutic extraordinar, fiind considerată, de aceea, un veritabil medicament natural.

Planta Aloe Vera creşte natural în Africa de nord, est şi sud, în ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Roşii, în India, China şi insulele Oceanului Indian. Este cultivată în insulele din Marea Caraibelor, în ţări ca Republica Dominicană, Barbados, Jamaica, Puerto-Rico. Mari plantaţii se găsesc în Texas, California, Arizona şi Mexic. În general Aloe Vera nu creşte în zonele geografice unde temperatura coboară pentru mult timp sub zero grade.

Citește mai departe...

Miracolul Aloe Vera

Obiectivele cercetarilor legate de Aloe Vera, efectuate in diferite institutii si universitati au condus la descoperiri de referinta in ceea ce priveste miracolul Aloe Vera.

Substantele enumerate în cele ce urmeaza au fost identificate în ultimii 50 de ani, dar componentele active cele mai importante ale plantei Aloe vera au fost descoperite în ultimii 10 ani. De exemplu, recent a fost identificata componenta Acemannan, cu rol în întarirea sistemului imunitar. Cu siguranta viitorul ne mai rezerva înca multe si minunate surprize în ceea ce priveste compozitia Aloei vera si efectele sale benefice asupra sanatatii omului.

Iata în continuare lista componentelor identificate si studiate din gelul de Aloe vera:

Citește mai departe...