Forever Living Products

Forever's logo - The Eagle

Fondata în 1978, Forever Living Products (FLP) este cel mai mare cultivator, producator si distribuitor al produselor cu Aloe vera gel stabilizat din lume, asigurând peste 90% din necesarul de Aloe vera pe plan mondial, în 74 de tari. FLP a readus în atentia lumii un mit stravechi: Aloe vera.

În ultimii 30 de ani, Forever Living Products şi-a orientat cercetările în scopul identificării şi prezentării celor mai valoroase resurse de sănătate şi frumuseţe oferite de natură. Produsele Forever însumează rezultatele acestor cercetări şi se constituie drept mărturie a extraordinarei puteri a naturii de a ne ajuta să ne simţim şi să arătăm mai bine. Totodată, produsele respectă un angajament ferm pentru calitate, prin asigurarea purităţii ingredientelor naturale. 

Povestea Forever Living Products începe cu un om şi un vis ambiţios. Mulţi ani, Rex Maughan a căutat o idee care să reunească cele două mari scopuri ale vieţii sale: o sănătate mai bună şi independenţa financiară. În 1978, găsind ceea ce căutase atâta timp, a invitat 43 de persoane la prima întâlnire Forever Living Products în Phoenix, Arizona. Această întâlnire a deschis drumul către ceea ce avea să devină foarte curând o afacere cu un incredibil succes.

Rex şi primii distribuitori Forever Living au realizat curând că foarte multe persoane erau în căutarea aceloraşi lucruri ca şi ei. Oamenii nu mai doreau să audă vechile sfaturi despre ce ar trebui să facă pentru a se simţi mai bine. Căutau alternative noi, naturale, pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea. Şi, pentru mulţi dintre ei, o sănătate mai bună nu a fost decât începutul. A urmat oportunitatea de a controla mai bine felul în care îşi organizează timpul şi îşi câştigă veniturile.

Forever Living Products s-a transformat rapid, din visul unui singur om, în visul a milioane. Calitatea produselor şi simplitatea principiilor Planului de Marketing au facilitat îmbrăţişarea afacerii de orice persoană dispusă să aibă o viaţă mai bună. Mulţi oameni în căutare de produse de calitate pentru întreţinerea sănătăţii au devenit, din clienţi satisfăcuţi, distribuitori FLP. Alţii au intuit imediat potenţialul afacerii şi au început construirea unei echipe de succes. Indiferent de motivul pentru care s-au implicat, rezultatul a fost acelaşi. Au avut tot mai mult succes, dându-le şi altora posibilitatea de a deveni mai sănătoşi şi mai prosperi.

În 1983, dupa revista de specialitate Inc. Magazine firma Forever Living Products ocupa locul 2 în clasamentul celor mai dinamice companii private. În 2000 FLP este considerata firma de MLM cu cei mai multi distribuitori (peste 6 milioane de membri ai marii familii Forever în întreaga lume) si firma cu dezvoltarea cea mai dinamica.

Prin oportunităţile pe care le oferă, Forever Living Products, ajută milioane de oameni pretutindeni pe glob să obţină mai mult de la viaţă. Pentru cine îşi doreşte o sănătate mai bună şi o viaţă plină de satisfacţii, produsele şi planul de afacere al Forever Living Products sunt fără concurenţă. Investiţiile făcute în domeniul produselor pentru menţinerea sănătăţii şi al celor pentru înfrumuseţare au dus la consolidarea unei corporaţii internaţionale, cu o creştere neîntreruptă a cifrei de afaceri timp de peste 30 de ani!

Forever este o companie cu integrare verticală, capabilă să controleze întregul proces, de la plantă, la produs, pentru tine. Forever Living Products a devenit cel mai mare cultivator mondial de Aloe vera, precum şi cel mai mare producător şi distribuitor mondial al produselor obţinute pe baza acesteia, cu afaceri operaţionale în peste 140 de ţări, peste 9,25 de milioane de distribuitori activi şi 2,5 miliarde dolari în vânzări anuale. Gamele excepţionale de produse nutritive, produse pentru îngrijirea pielii, produse pentru controlul greutăţii corporale, produse pentru igienă personală şi cosmeticele Sonya, au redefinit felul în care milioane de oameni se simt, arată şi trăiesc. 

Având 30 de ani de creştere continuă a afacerii, neinfluenţată de fluctuaţiile economice mondiale, echipa Forever este un simbol de netăgăduit al stabilităţii.

FLP si IASC

FLP detine mii de hectare de plantatii proprii pe care cultiva în exclusivitate Aloe barbadensis Miller, specia cu cel mai puternic efect terapeutic, asa cum s-a aratat anterior. Pentru asigurarea puritatii gelului de aloe, firma nu foloseste pesticide în nici o faza a cultivarii. Frunzele se recolteaza manual, extragerea gelului din frunze începe în scurt timp, preîntâmpinându-se astfel oxidarea lui.

Gelul este extras prin procedee mecanice si se urmareste în acelasi timp separarea lui de lichidul galben-laptos care se gaseste imediat sub coaja (aloina) si care are un efect laxativ. Imediat ce a fost extras, gelul este imediat stabilizat pentru a pastra toate componentele nutritive si terapeutice existente în planta. Gelul astfel obtinut se îmbuteliaza în flacoane de plastic speciale cu structura multistrat (3 straturi) si se sigileaza ermetic. Coaja frunzei este eliminata si folosita la fertilizarea solului.

În fiecare faza de productie calitatea este foarte riguros controlata. Gelul si nectarul de aloe produse de firma Forever Living Products, au fost primele produse din lume, care au corespuns si chiar au depasit cerintele de calitate ale Consiliului Stiintific International pentru Aloe (International Aloe Science Council (IASC) este un organism international înfiintat pentru a autentifica produsele care contin Aloe Vera), primind dreptul de a afisa sigla Consiliului pe produse. Au urmat alte certificate de calitate: certificatul Kosher al comunitatii evreiesti si Certificatul Societatii Islamice din California. Firma Forever Living Products ofera de asemenea si garantia de satisfactie a consumatorului pentru produsele sale.

Când miza este mare apare si arbitrul: Consiliul Stiintific International pentru Aloe

Folosit de secole ca un puternic laxativ natural, lichidul galben-laptos cu gust amar pe care îl contine Aloe vera - aloina - a fost singura componenta cunoscuta si utilizata a plantei. Nu s-a cunoscut însa faptul ca frunzele de aloe contin în cantitate mare si un lichid vâscos nutritiv, gelul de aloe, cu efecte terapeutice deosebite. Astfel, ca urmare a acestei importante omisiuni, în trecut, literatura stiintifica s-a referit doar la caracterul de medicament laxativ al aloei, nu si la cel de supliment nutritiv tonic si regenerant al întregului organism.

Aceasta confuzie a aparut si datorita faptului ca în procesul de extragere a gelului de aloe, daca nu se îndeparteaza aloina, efectul acesteia în compozitia gelului este de multe ori unul nedorit.

Aparitia bauturilor si cosmeticelor bazate pe gelul de aloe, majoritatea dintre ele fiind produse fara aceasta separare dintre gel si aloina, a facut ca autoritatile din diferite tari - fiind în confuzie privind natura produselor - sa interzica folosirea Aloei vera pentru consumul intern.

Producatorii de aloe au înteles ca dezvoltarea acestei industrii noi, cu perspective foarte promitatoare, este pusa în pericol de confuzia care s-ar putea face între diferitele produse.

Miza foarte mare, câstigurile potentiale uriase, au determinat unirea fortelor si, în 1981, a luat fiinta IASC, Consiliul Stiintific International pentru Aloe, o asociatie independenta cu rol important în protejarea industriei de Aloe vera împotriva producatorilor necinstiti si a concurentei neloiale.

S-a lansat un program de inspectie si testare, deoarece unele firme puneau în vânzare produse cu continut scazut de aloe sau gel nestabilizat dar foloseau în reclama denumirea de produse cu aloe.

Dr. Gordon Dorn si William Fleming au facut cercetari cromatografice de înalta presiune (HPLC). Acestea au stat la baza programului de certificare a produselor în ceea ce priveste gradul de puritate si stabilizare. IASC controleaza calitatea produselor si continua cercetarile pentru determinarea efectelor terapeutice.

La ora actuala, în lume, numai produsele pe care este afisata sigla IASC sunt certificate ca având în compozitie gel stabilizat de Aloe vera de foarte buna calitate, celelalte, indiferent ce nume au, nu contin gel de aloe sau nu corespund standardelor de calitate ale IASC. De aceea consumatorii sunt sfatuiti sa nu se lase înselati doar de nume sau de reclama în alegerea produselor pe baza de Aloe vera.

 

Aloe Vera - o minune confirmata stiintific

Cercetarile legate de Aloe vera, efectuate în diferite institutii si universitati au urmarit:

 • determinarea tuturor componentelor active din Aloe vera si clasificarea lor în grupuri chimice,
 • determinarea mecanismului de actiune a diferitelor componente,
 • determinarea raspunsului imunitar la utilizarea interna sau externa a aloei,
 • colectarea informatiilor despre efectele Aloei vera în metabolism,
 • efectul antiviral al Aloei vera,
 • afectiunile care pot fi ameliorate si vindecate folosind Aloe vera.

În ultimii ani foarte multi medici, stomatologi si nutritionisti au luat parte si au sprijinit cercetarea, investigatiile fiind initiate de compania Forever Living Products. Va prezentam în continuare numai câteva dintre descoperirile de referinta în ceea ce priveste miracolul Aloe vera:

 • Timp de mai multi ani, dr. John Heggers de la Universitatea Texas a efectuat cercetari asupra efectelor produselor cu aloe în arsuri de diferite etiologii. El a demonstrat efectul benefic asupra regenerarii celulare, precum si efectul analgezic.
 • Jeffrey Bland, PhD, biochimist în domeniul nutritiei, a studiat efectul Aloei vera luata pe cale orala asupra tractului digestiv la oameni sanatosi. A evaluat efectul Aloei vera asupra pH-ului gastric, greutatii specifice a materiilor fecale, raportul digestie- absorbtie al proteinelor, precum si asupra microbiologiei materiilor fecale. Rezultatele au demonstrat efectul favorabil asupra mai multor parametrii dupa consumul de gel de Aloe vera.
 • În prezent Timothy Moore, DDS, de la Universitatea Oklahoma utilizeaza cu succes Aloe vera în tratamentul bolilor periodontale. Tratamentul elaborat de dr. Moore s-a aplicat timp de 5 ani la 4000 de bolnavi cu succese remarcabile.
 • Arnold Fox, MD din Beverly Hills, cardiolog si nutritionist, a conceput împreuna cu FLP un program nutritional extrem de eficace. Rezultatele obtinute demonstreaza eficacitatea acestui program, el fiind unul dintre cele mai bune din cele existente pâna în prezent.
 • Frank S. Burns, de la Veterans Outreach Center din Spokane, Washington, a studiat efectul de detoxifiere în tratamentul narcomanilor. De asemenea a descris efectul favorabil în tratamentul de dezalcoolizare.
 • La Facultatea de Stiinte Medicale din South Carolina, dr. Huang Van Duc cercetator de renume mondial, aduce argumente puternice în tratarea bolnavilor cu diabet zaharat, astm bronsic, subnutritie, hipertensiune arteriala, hepatita cronica, artrite cronice reumatoide.
 • Dr. H. Baker, de la Facultatea de Medicina New Jersey a demonstrat un fapt extraordinar: prezenta vitaminei B12 si a determinat continutul acesteia în planta si gel!
 • În ultimii 7 ani, Forever Living Products a efectuat în laboratoarele proprii cercetari asupra profilului multifunctional al gelului de Aloe vera. La Carrington Laboratories s-au efectuat cercetari asupra unei polizaharide din Aloe vera care stimuleaza sistemul imunitar. IASC a facut contract cu Universitatea Texas pentru cercetarea continutului de polizaharide, aloina, magneziu, calciu, asupra pH-ului gelului de aloe.
 • În documentarea vindecarii unor afectiuni, un rol de pionierat l-au avut: Roland White MD, Stuart Wallace DDS, R.R. Russel MD, Kendall H. Moore MD, J.J. Jerome MD, J.M. Hanchey DVM, Dr.L.G. Gilbert, Dr.Rth Simms, Eugene Zimmermann DDS, Baylor University - sectia stomatologica. Cei enumerati au contribuit la demonstrarea efectului terapeutic al plantei aloe prin documentarea vindecarii bolnavilor tratati cu aceasta planta.